MİZAÇ VE KİLO VERME İLİŞKİSİ

MAVİ YA DA YEŞİL, SPİRULİNA TÜKETMEK ÖNEMLİDİR
Kasım 7, 2024

Her birey doğuştan sıcak mizaçlı safravi ya da demevi gruplarında doğar. Zamanla bu temel mizaç yaşam koşulları ile değişerek soğuk mizaç dediğimiz balgami ve sovdavi gruba kayabilir. Kişinin mizacı soğuduğu zaman fiziksel veya psikolojik sorunlar yaşayabilir. Psikolojik etkenler stresi yönetememesi, kaygı artışı ve olumsuz düşüncelerde yoğunlaşma olarak kendini gösterir. Fiziksel olarak soğuk mizaca kayıldığı zaman vücut ödem tutar, yağlanmayı artırır ve kilo artışı gerçekleşir. Nemi almak için vücudu ısıtmak gerekir. Isıtıcı besinler ile beslenmek bu konuda destek sağlayabilir. 

Kök grupları iyi ısıtıcılardır. Zerdeçal, zencefil, kekik, havlıcan, tarçın, kara biber gibi baharatlar ve kaya tuzu vücudu ısıtmaya yardımcı olur. Yoğurt, peynir, pirinç, domates, salatalık gibi soğuk mizaçlı gıdalarda bu baharatları kullanarak itidal dediğimiz dengeye getirme işlemi ile ısıtma sağlayabiliriz.

Kilo verme sürecinde sindirim önemli bir konudur. Sindirimi iyi bir şekilde gerçekleştirebilmek için mide bağırsak sistemi sağlığına dikkat etmek gerekir. Midenin mizacı sıcak ıslaktır. Islaklık çok fazla arttığında sindirim zorlaşır, ıslaklığı azaltmak için yemeklerden sonra bir çay kaşığı doğal bala yarım çay kaşığı havlıcan ekleyerek tüketebiliriz. Mide ile ilgili şikayetlerde midenin mizacıyla uyumlu sıcak ıslak gıdaların tüketilmesi şifadır. Kırmızı pancar sıcak ıslak mizaçlı bir sebze olup en iyi mide destekçisidir. Şişkinlik problemlerine iyi gelir. Kırmızı pancarı salatalar, kvass, çorba ve püre yaparak tüketebiliriz. Elma da mide dostu meyvelerden biridir. Elma sirkesi mide asidini dengelemeye yardımcı olarak yanma ve reflü şikayetlerini azaltır.

1 Comment

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir